Historie

Het ontstaan van Stoel Transport vond plaats in een café aan de Zwolseweg. De grondlegger van Stoel Transport – de heer Lubbertus Stoel – nam in 1889 de toenmalige lijndienst Kampen-Zwolle over. Het vervoer geschiedde met een hondenkar; na verloop van tijd werd de hondenkar vervangen door paard en wagen en later reden de eerste bestelwagens van Stoel Transport door Kampen en omgeving.

In 1962 kwam de heer J. Zwanepol als boekhouder in dienst bij Stoel Transport. Het bedrijf verhuisde in 1967 naar de Ambachtstraat. De heer Zwanepol werd eerst vennoot van de firma en in 1983 volgde de overname van het bedrijf. Naast het transport was men tevens begonnen met het verhuren van loodsruimte voor opslag en al snel bleek dat de ruimte aan de Ambachtsstraat hiervoor te klein werd.

De heer Han van Halm – in 1976 als boekhouder in dienst gekomen bij de firma – realiseerde als directeur in 1997 de nieuwbouw aan de Transportstraat 3, het pand waar Stoel Transport tot vandaag gevestigd is.

Vanaf 2010 heeft de heer Gert van Dijk het stokje overgenomen en onder zijn aansturing is het bedrijf de afgelopen jaren qua omvang verdubbeld.
In 2014 heeft Stoel Transport zijn 125-jarig jubileum gevierd.

De naam Stoel Transport wordt gekoesterd, maar alleen de twee eerste generaties betrof de familie Stoel. Na deze twee generaties zijn het steeds werknemers geweest die het stokje over hebben genomen.